Mountain Iron den 17 Maj 1908

 

Kära mormor!

Åhå, vad det är varmt, varmare än så är det aldrig i slåttann der borta i Wälje. Jag svettas så det rinner fast jag sitter stilla. Trivs gör jag ganska bra, fastän Mount Iron är en ful plats, sot och rök, Finnar, Österrikare, Italienare och Jämtar i en röra, vart man glor. Till själfva minan är det inte längre från svågers hus, än när dom skjuter (spränger sten) så händer det att stenarna falla ner på taket. Här hos svåger blir jag nog några månader till, sedan får jag se.

Vi väntar nu nästan var dag att bror Lasse ska komma till oss, han har skrivit och sagt det. Annars har jag ett angenemt tidsfördrif på lediga stunder, med att sytta lille Arvid, han är så snäll och rar. Nu blir jag avbruten, Edströms flickan kommer och vill ha mig med till skogs och plocka blommor.

Goda igen! Föregående var skrivet på söndag och i dag ha vi torsdag, regnar gör det som himlen vore öppen. Om mormor kommer hit i afton så ska vi bjuda på ferskt vetebröd, jag håller just på och gräddar.

Brita hälsar, hon sitter och stoppar strumpor åt Petrus, han kommer snart hem från arbetet, blöt som en kråka och svart som en neger. Arvid hälsar till mormors mor fast han sover. Hälsa till Emma, hon ska snart få sig en Epistel.

Många hälsningar från mormors Stina.

Adressen är

Kristina Trapp

Mountain Iron Box 72 Minn. U.S.A.

 

Tillbaka