Det försvunna geväret.

 

Det var i slutet av fars deltagande i älgjakten, kraftern började avta så han tog det inte så högtidligt men han for i alla fall och gick på de trakter som han var van att gå på. Men när han kom till Myckelåsbodarna funderade han att han skulle gå in i stugan och koka kaffe och vila en stund. Varför han hakade upp ytterdörren, gick in i farstun, låste upp dörren, gjorde upp eld i spisen och kokade sig litet kaffe.

Men sedan kunde han inte motstå frestelsen att luta sig ner i sängen och vila sig en stund. Då fick han höra hundskall och måste skynda sig ut. Men var i fridens namn hade han geväret? Han kunde plötsligt inte hitta en så viktig sak som geväret och var ute på jakt. Nu gick det väl ändå för långt. Nu var det tydligen någon som ville driva med honom och smugit sig dit och gömt geväret för honom.

Men det skulle dom inte ha något för, han skulle helt enkelt gå hem och aldrig säga ett ord om det som skett. Han tar säcken på ryggen och låser dörren för att starta hemfärden och när han skulle stänga ytterdörren vad står där bakom dörren om inte geväret. Ja, den gången löste sig problemet av sig själv.

Tillbaka